Intelligent Citizen

A lezárult Nemzeti Közvéleménykutatás margójára

Másikunk rövid véleménye

2017. december 05. - Intelligent Citizen

HB a Fidesz nevében – nem az ismert sörmárka, hanem H. Balázs – köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a nemzeti konzultációban, „vette a fáradtságot, hogy elmondja véleményét a Soros tervről”, és visszaküldte, vagy interneten kitöltötte a kérdőívet.

Az állítólagosan véleményt formálók száma alapján megállapíthatjuk, hogy igen lusta nép a magyar, mivel a válaszadásra jogosultak kevesebb, mint 28%-a vette azt a bizonyos fáradtságot.

Ha ezt jó hazafiként, vagy beszűkült tudatállapotú fideszesként mértékadónak tekintjük, és nem kérdőjelezzük meg a 2.301.463 vélemény valódiságát, – okunk lenne rá, mert O. Viktor szerint mind Soros, mind az Ő esetében sem arra kell figyelni, amit mondanak – akkor az unortodox lebonyolítás ad okot az elbizonytalanodásra.

A napnál világosabb, – N. Szilárd után szabadon – hogy ez az igen drágára sikeredett közvélemény-kutatás korrekt lebonyolítás esetén maximum arra lett volna jó, hogy a Fidesz felmérje dogmatikus propagandájának sikerét.

Kapcsoljuk be az IQ felezőt, harmadolót, negyedelőt – ki-ki a saját belátása szerint – és fogadjuk el a következőket: a 2.301.463 kérdőívet más-más küldte (tehát mindenki egyet), mindegyikük érvényesen, és nemzetileg helyesen van kitöltve /minden kérdőív minden egyes kérdésére csak a „nem” válasz van bejelölve/.

kep.jpg

Ekkor a következő megállapítást tehetjük: bár a vélemény-nyilvánításra volt idő bőven, egyszerű és gyors volt, ennek ellenére az arra jogosultak cca. 72%-a tojott rá, nem jött nekik át The Plan…

De optimisták lehetünk, mivel ha ez a droidsereg 2018-ban ránk szavaz, akkor jókora esélyünk van arra, hogy továbbra is mi uralkodjunk Mordorban.

Persze nagy valószínűséggel egy rahedli érvénytelen, és „hazaáruló” válasz is érkezett, amit kérdésenként le kell vonnunk veretes eredményünkből.

A gond inkább az, hogy hála az unortodox lebonyolításnak, a visszaküldők száma kevesebb, és adott esetben szavazásra sem biztos, hogy mindegyikük jogosult.

Kaptárban lakván két papírkosárnyit küldhettem volna vissza, – nem tettem, mert L. János bízik bennem – mivel jónéhány lakó a postaládájából egyből odahajította. A netes kitöltés vénaszkenner szintű azonosítását pedig számos honfitársunk demonstrálta: bárki, bármennyi, bármilyen választ beküldhetett /pl. egy Sorostól rettegő, falubélijét migránsnak néző humanoid több százat „nem”-mel/.

Tehát van egy olyan adatunk, amivel nem megyünk semmire.

Persze a valóság inkább az lehet, hogy jóval kevesebb, és mindenekelőtt érvényes válasz érkezett... És a kérdés most az, hogyan tovább Fideszes pajtások, hogyan tovább.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr2913436549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása