Intelligent Citizen

Tök ciki Fideszesnek lenni

Abszolút ventilláció

2017. május 08. - Intelligent Citizen

Az utóbbi napok eseményei, nyilatkozatai, a mai Áder-beiktatás és utána a beszéde annyira megviselték az egyébként is magas érzelmi intelligenciával létező kis lelkemet, hogy most úgy döntöttem, nyilvánosan ventillálok.

A magyar nyelv tele van szólás-mondással. Ilyen a "fejétől bűzlik a hal" is. Az utóbbi napok-hetek és hát évek eseményeire ez abszolút igaz. Ami engem zavar az az, hogy itt a kormányzat mossa kezeit, úgy tesz, mintha azért, amilyen szellemi és erkölcsi állapotok uralkodnak, nem ők lennének a felelősök. DE IGENIS ŐK! 

És mivel a kormányzó párt jelenleg a Fidesz-KDNP (KDNP a verébfészek a gólyafészekben, ahogyan ezt velősen másikunk megfogalmazta), így ezért az, hogy egy újságírót inzultálhatnak, majd utána álcivilnek és hazugnak titulálhatnak, vagy egy embert, nevezetesen Sorost, olyan kontextusban emlegetik, hogy én érzem magam rosszul tőle, nekem kellemetlen (az ominózus Soros még az anyját is megölte volna "Tények" hír), ők a felelősek.

A párt az egy csoport. Amennyiben én szimpatizálok egy csoporttal, talán még tagja is vagyok, az ott írott, íratlan és konszenzuson (értsd többség által elfogadott- jelen esetben támogatott vagy nem ellenzett) alapuló szabályokat, cselekedeteket magaménak vallom. A Fidesz esetében- és itt hivatkoznék a miniszterelnökre, aki azt mondta, hogy ne azt nézzük, amit mond, hanem amit tesz- ezek az utóbbi napok-hetek eseményeit tekintve a következők:

- aki nem ért velünk egyet, azt megverjük, ellátjuk a baját (Bayer Zsolt), vagy viszket a tenyerünk, ha esetleg ellenkeznek velünk (Orbán)

- aki nem ért velünk egyet, az bűnöző (Bakondi)

- mindenki, aki szól, hogy nem jó valami, az biztosan félreértette (ja, nem, csak mi ezt mondjuk), mert félreértették a CEU törvényt, az állattartási törvényt és még ki tudja milyen törvényt, magyarul szociopata magatartás elfogadott

- egyszerűen aggresszióval reagálunk le bármit, ami számunkra kellemetlen lehet (újságíró zaklatása, kopaszok a választási irodánál, idős bácsi a Fidesz szákháznál még 3-4 éve stb)

- egy embert vagy népcsoportot csak a létezése és a munkája miatt hamis és hazug módon mutat be, megbélyegez

- aki tudatlan, tájékozatlan, nem tudja a tényeket megkülönböztetni, bármit el lehet velük hitetni (elég itt a mai Áder beiktatási beszédet megemlíteni)

- gyűlölködik, egyáltalán nem érzékeny a társadalmi kérdések iránt

- magát megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatónak mutatja be

- kétszínű: itthon azt mondja, hogy megvédett bennünket, Brüsszelben pedig alakoskodik.. (Orbán és trs)

és még sorolhatnám, mert elég csak a kormányközeli sajtó napi ámokfutásait végignézni, és olyan fertő tekint vissza ránk, hogy bizton állíthatom, szerintem ciki a Fideszhez tartozni. (Esetleg mindenki mogyi snapszot fogyaszt, és még nem józanodtak ki...)

south_park_eszak_es_del_south_park_2.png

Forrás: Wikipédia

Szeretném elfogadni őszinte szívvel Áder János bocsánatkérését, de nagyon nehéz a fent említett okok miatt. Bár ő a tudatlanság ködén át próbálja magyaráznia a cselekedeteit, mégis hát elég nehéz ezt elfogadni. Hiszen mégis csak ő volt eddig is az elnök, hát nem tudott volna odaszólni, hogy elég???

Győzzetek meg, hogy a Fideszesek nem ilyenek! De ne indirekt módon!

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr2112490321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása