Intelligent Citizen

Ülj le, fiam, egyes!

Orbán (Fidesz) programja

2018. március 18. - Intelligent Citizen

Ülj le, fiam, egyes! Mondta volna megboldogult történelem tanárnőm gimnáziumban úgy 25 évvel ezelőtt, ha a feleletem során azt a logikai utat folytattam volna, amit Orbán Viktor tett meg március 15-i beszédében. Most két dolgot ragadnék ki:

1) a kik mikor kiket űztek ki logikai sort, miszerint a török szultán seregét mi magyarok űztük ki, amit maga a történelem krónikája sehol nem támaszt alá, mert ha így lett volna, miért lett volna utána IV. Károly haláláig Habsburg uralom, vagyis Osztrák-Magyar monarchia.

Aztán a vezér szerint a Habsburgokat a labancaikkal együtt kiűztük, ami azért érdekes, mert akkor miért lett volna 1848-as szabadságharc, 1867-es kiegyezéssel utána. Itt megint elment a logikai út.

És következik a joker: a szovjetek. Ja, ők hazamentek, miután végül is a hidegháború véget ért. De mégis most meg pont Viktorunk engedi be őket a törökökkel egyetemben. Szegény Zrínyi, Dobó és a többi nagy harcos biztos fejét fogná az '56-os hősökkel egyetemben, hogy mi a franc baja van a főnöknek, hogy azokkal szűri össze a levet, akiket elvileg kiűztünk...

na de térjünk rá a 2. pontra:

2) demokráciából is bukó a nagymester. Egyrészt most a Fidesz aka Orbán Viktor van hatalmon, értsd vezető pozícióban. A demokrácia lényege, hogy van ellenzék, ellenpólus, aminek a dolga az, hogy a hatalmat gyakorlók felett valamiféle ellenőrzést biztosítson, hogy ott lebegjen felettük Damoklész kardja, hogy nem végtelen a menet. 

"Drága" vezetőnk a szabadságharc 170. évfordulóján elmondott ünnepi beszédében a fenti történelmi hazugságokon túl kihirdette a Fidesz anti-demokratikus, mondhatni diktatórikus programját: röviden: bárkiért jöhet a fekete autó. Egyszerűen félelmetes az, hogy ez az ember nem tudja felfogni, hogy ez a mondat- miszerint majd elégtételt vesznek jogi, erkölcsi (hahahahahahahaha) és politikai értelemben- olyan nyíltan a sztálini diktatúrát idézi, hogy Kim Dzsong Un is megnyalja a szája szélit. 

Senkinek ne legyen az a kényszerképzete, hogy ez így jól van. Emlékezzünk arra, hogy Sztálin és Rákosi is bármikor képes volt a velük egy oldalon lévőket is gond nélkül feláldozni, ha úgy kívánta a helyzet. Mi a garancia, hogy a nagy elégtételvétel során nem "esik-e el" néhány cimbora is? Soha ne legyél biztos benne, hogy megúszod, mert te Fideszes vagy. A diktatúra nem válogat....

 

1984.gif

Forrás: https://thenextweb.com/

Ahmed H és terrorcselekmény a következő bukó historia. Itt is sikerült a rendszernek egy kövér elégtelent összeszednie. Szóval ha Ahmed H terrorcselekményt követett el, akkor a mostani Magyar Kormány szintén ezt követi el folyamatosan és módszeresen. Miért? Mert terrorcselekmény az:

314. § (1) Aki abból a célból, hogy

a) állami szervet, más államot vagy nemzetközi szervezetet arra kényszerítsen, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön,

b) a lakosságot megfélemlítse,

c) más állam alkotmányos, társadalmi vagy gazdasági rendjét megváltoztassa vagy megzavarja, illetve nemzetközi szervezet működését megzavarja,

a (4) bekezdésben meghatározott személy elleni erőszakos, közveszélyt okozó vagy fegyverrel kapcsolatos bűncselekményt követ el, bűntett miatt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő

(Forrás: Btk)

Tehát Magyarország dönt, nem az ENSZ és az, ahogyan a kormány a lakosságot a menekültekkel folyamatosan megfélemlíti számomra kimeríti a terrorcselekmény fogalmát. Hiszen a félelemkeltést csakis a saját önös hatalomban maradásuk céljából használják.

Sajnálom, hogy erről kell írni. Egyébként a GDP-ről, kereskedelmi deficitről és a makrogazdaságról szerettem volna egy kicsit értekezni, de jöttek ezek az események. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr9813704494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása