Intelligent Citizen

Schmidt Mária esete a józan ésszel

Másikunk véleménye Schmidt Mária Látószögéről

2017. április 18. - Intelligent Citizen

Tegnap szemléztem a híreket, a nyúl miatt vasárnap ezt felfüggesztettem. Olvasom, hogy Észak-Korea megint az Acme-tól rendelt bombát -lassan a prérifarkas lesz a hadügyminiszter, ha így haladnak-, aztán, hogy törökök bedobták az all-int a játékba azzal, hogy Erdogannak teljhatalmat adnak, és szemem elé került egy cikk Schmidt Mária blogjában írt leleplezésről. Nyugodtan kövezzetek meg, de eredetiben nem mertem elolvasni.

cjlar.jpg

Először azt hittem, hogy a jóasszony, aki történész-talán ezért nem tudja a jelen eseményeit megfelelően értelmezni-, egy Fidesz "coming-out"-ot nyomott ezzel az írással. Biztos szóltak neki, hogy írni kellene valami durvát Sorosról. Vagy másik eset, hogy hülyeségben olimpiai bajnok.

Én nem vagyok olyan sztorizós, mint az egyikünk, így egyből a lényegre térek: 

Azt mondja a fent említett, képzett személy, hogy Soros receptje a következő:

  1. Szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzleti célt.
  2. Küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet.
  3. Szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet.
  4. Kreálj káoszt.
  5. Ha megvan, te legyél az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket.

Khm... Akkor nézzük meg a Zsolnay Procelánmanufatúra esetét a minta alapján:

(előzmény: Zsolnay Porcelán sokáig senkinek nem kellett, úgy vadászták a befektetőt hozzá. Aztán a szír jött, látott benne fantáziát, és egy elég komoly értékesítési hálózatot is kiépített a működtetéshez. Ennek köszönhetően a Zsolnay elég jól ment)

1. pont: szemelj ki egy megszerzésre érdemes üzletet: MEGVAN: eozinmázas porcelánra lenne szükség több nagy beruházáshoz Budapesten, amin nagyot lehet szakítani. Probléma: csak a Zsolnay tudja legyártani (védjegy miatt). OK, no problem, megoldjuk. A gyár úgyis egy svájci szír (!!!MIGRÁNS ALERT!!!!) tulajdonában van nagyrészt, meg egyébként sem úgy tőkésítette fel, ahogy kellett volna (mondjuk mi).

2. pont: küldd oda a civiljeidet, destabilizáld a területet: MEGVAN: önkormányzat (Fideszes) elkezdi a támadást egy feljelentéssel és a  felszámolást, bizonyos okok miatt, közben a munkások között félelmet keltünk, azt mondjuk, hogy el fogják veszíteni a munkahelyüket...(EZ GYORSAN MENT)

3. pont: szervezz hozzá megfelelő médiahátszelet: MEGVAN: úgyis Fideszes az összes megyei lap, és az országos közül is több, gyorsan elmondjuk, hogy ez a szír kamu órákkal is kereskedett, meg nem szabályos úton szerezte a vagyonát, meg csak a pénzt akarta lehúzni (EZ VOLT A LEGKÖNNYEBB)

4. pont: kreálj káoszt: MEGVAN: szírt csalónak hisszük (szemét migráns), a dolgozók már azt sem tudják merre van arra, az üzlet pang, mert a készleteket lefoglalta az ügyészség, a megrendelőknek nincs teljesítés.

5. pont: Ha megvan, te legyél, az, aki megszervezi a segítséget az újjáépítéshez és közben kimazsolázza a legjövedelmezőbb üzleteket: MEGVAN/VOLT (csak végül nem jött össze-hehehe), mivel az önkormányzat gyorsan alapított egy Ledina Kerámia Kft-t, ami arra volt hivatott, hogy átvegye majd a gyártás a csődbe ment Zsolnay Zrt-től. Ehhez átcsábították a dolgozók nagy részét is, akiknek megígérték, hogy még a felmondásuk miatt a Zsolnay által indított munkaügyi perek költségeit is állni fogják. 

A történet vége nagyon jó: két szék között a pad alá. A szír rendezi a vélelmezett feltőkésítést (ő apportot tett be annak idején és nem készpénzt, ezt vetették a szemére), így a felszámolást megszüntetik. A gyár dolgozhat tovább. De ott a Ledina és az elhappolt munkások, akiknek most nincs munkája, nincs termelés, de fizetni a bért kell. (ez az utolsó hír az ügyben)

Na, így működik a rendszer, ami elvileg Sorosé, de inkább a Fideszé. Jó a taktika: mondjuk, hogy ők csinálják azt, amit mi csinálunk, hátha nem tűnik fel.

Drága Schmidt Mária, ez sem nem szexi, sem nem trendi, hogy a fensziről meg ne is beszéljünk. És Silvához hasonlítani Sorost kicsit nevetséges, inkább a saját oldalon kellene hozzá szétnézni.

Van egy magyar szólás: a szeme sem áll jól... bejött most.

(kép forrása: http://www.wallstreet-online.de/diskussion/1230826-1021-1030/10-bagger-weihnachten-iot-group-the-flying-selfi-stick)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr3412433883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása