Intelligent Citizen

Séf, akarom mondani kormány bácsi tévedése

Másikunk véleménye a plakáttengerről és a fasizmusról

2017. július 05. - Intelligent Citizen

Az utóbbi napok közéleti beszédtémáját nagyban a kormány "sikeresen" eltalált, friss plakátkampánya határozza meg. Nevesebbnél nevesebb emberek szólalnak meg, például Bokros Lajos, aki egyenesen fasisztának nevezte Orbánt (amivel egyébként nem is lőtt messzire, mert maga a kormánykommunikáció igencsak sok hasonlóságot mutat a 3. birodalom goebbelsi propagandájához). Aztán a Mazsihisznek a szemére vetették, hogy miért nem kiált egyből farkast (avagy antiszemitizmust).

soros.jpg

forrás: http://nemhiszlekelvilag.tumblr.com/post/162599810306/ez-a-soros-k%C3%B3p%C3%A9-h%C3%A1t-nem-kih%C3%BAzza-%C3%BAjra-%C3%A9s-%C3%BAjra-a

Nekem a South Park Séf bácsi tévedése rész jutott erről az egész fasiszta/antiszemita vonalról.

 

Ennek a résznek a lényege, hogy Séf bácsi rasszistának nevezi South Park zászlaját, amin egy fekete ember van felakasztva. A rész vége felé a gyerekeknek szónokversenyt rendeznek a témából, amin pro és kontra kell a véleményt kifejteni. A probléma csak az, hogy a gyerekek nem igazán fogják a problémát, mert ők egy embert látnak felakasztva, nem egy FEKETE embert. Csak egy embert. 

Szóval ezzel az egész plakáttal nekem ugyanez a bajom. Számomra Soros képe abszolút x, változó, akár Tapsi Hapsi is lehetne ott helyette. Itt nem az antiszemitizmus a lényeg, hanem a - mondhatni- szokásos, ordas nagy HAZUGSÁG!!!! South Parkra utalva: miért akasztjuk fel az embert? Ami a plakáton van szimpla, egyszerű, könnyen felismerhető hazugság. 
Hogy miért? Egyszerűen azért, mert szó sincs illegális bevándorlók beengedéséről. Szó sincs arról, hogy Soros vagy az EU vagy bárki törvényt akarnak sérteni. Menekülteket kellene befogadni, de őket sem örökre, csak amíg a menekültügyi eljárást lefolytatják, vagy ameddig a veszély, ami az életüket fenyegeti, el nem múlik. Erre a nagyon könnyen azonosítható tényre a kormányzat megint felépített egy 5,7 milliárd forint költséget viselő kampányt. Nem azért, mert  a kormány antiszemita, hanem a hatalom megtartása miatt (esetleg szavazókért). 

Az pedig még követhetetlen, hogy hányan küldték vissza az íveket, hány volt abból érvényes (értékelhető), nem pedig mondjuk valami testváladékkal összekent, és abból hogyan számolták ki ezt a százalékot. A kormány egyébként is szereti a százalékokat csak úgy, önállóan, diszkrét számként használni. És úgy tűnik, hogy ez a 98-99% az, ami nekik szimpi. 

Még meg kell említenem a kormánypárt egyik igen bútorozott politikusát, Németh Szilárdot, akinek sikerült azt a nagyon okos mondatot is elmondani, hogy "bármilyen törvény alapján" kérhette ki annak idején az sztk-s videófelvételeket, és aki szerint tök mindegy, hogy ők mennyit fizettek annak idején a plakátokért, az biztos törvényes volt. Vagyis ők teljesen mindegy mit csinálnak, az törvényes...

Persze a történetben benne van az is, ami a South Park részben is, hiszen a zsidózás a levegőben van, így nem kellett sokat várni, hogy valaki(k) ezt jelezzék is a plakátokon. "Az a büdös zsidó, na az a probléma" A kérdés csak az, hogy ez hová fog vezetni? Ki fogja és hogyan megállítani? Tudja ezt valaki? Meddig kell még ezt a hazugságot, mocskot és aljasságot olvasni, hallgatni? Ki lesz a következő X?

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr8812642895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása