Intelligent Citizen

A recept, a jól bevált

Egy barátom írása

2023. július 12. - Intelligent Citizen

Kezdd el indokolatlanul megvonni az egyébként járó állami támogatást. Ne derüljön mit, miért és miért pont annyit vonsz el/tartasz vissza, semmiképp se válaszolj semmilyen, az egyetem szakmai vezetésétől érkező kérdésre, személyes találkozóra, valódi párbeszédre, érvek megosztására, ütköztetésére semmilyen esélyt se adj. Ha muszáj találkozni, csak pár órával előtte szólj, adj lehetetlen időpontot, majd mondd le a kezdés előtt 5 perccel.

Küldj az egyetemre egy kancellárt, egy olyat, akinek garantáltan semmilyen kötődése sincs a művészetekhez és teljesen rezisztens rájuk. Add ki feladatba neki, hogy állítsa szembe az oktatási oldalt a támogató területtel forráshiányra hivatkozva.

A rektori pályázati kiírásban semmilyen korábban megegyezett feltételt ne hagyj benne. Ne zavarjon, ha diszkriminatív. A jelölted akkor igazi, ha korábban bizonyította alkalmatlanságát egyetemi vezetői poszton.

Használd ki, hogy minden művészeti szakterület a végletekig megosztott, klikkesedett. Ugraszd őket egymásnak, ne adj nekik pályázati vagy fellépési lehetőséget, hagyd, hadd verekedjenek a kis megmaradt koncon. Figyeld az érveiket, ahogy egymást szidják, majd egy jó pillanatban fel tudod használni ellenük.

Kezd el szivárogtatni az egyetem alacsony színvonaláról, jelentéktelen hazai és nemzetközi szerepéről, alkalmatlan és elfogult tanári karáról, harmatgyenge és megosztott diákjairól szóló híreket, interjúkat, kis színeseket. Kezdheted a karaktergyilkosságok alanyainak feltérképezését, kiválasztását, a megfelelő jelzők gyűjtését.

A nyilvánvaló politikai döntéseket csomagold szakmai köntösbe, a szigorúan szakmai kérdéseket tedd totálisan átpolitizálttá.

Ha nincsenek önjelölt/sértett/csalódott/bosszúszomjas alanyok, akik ugrásra készen várják, hogy végre megszólalhassanak/bosszút álljanak/visszavágjanak, vélt vagy valós igazságukat megismertessék a világgal, akkor kicsit nézz szét, biztosan megtalálod a zenei világ Kálomistáit, Csekéit, Bolyky meg beinti az avizót. Nyilatkozataikban, írásaikban legyen minél több bicskanyitogató állítás, szakmai képtelenség, provokáció, állíts össze belőlük szemelvényeket, kulcsmotívumokat, majd szépen, gondosan adagolva futtasd végig a NER lakájmédiájában többször is. Tiltsd le az ATV-t, hogy vitaműsorba mindkét oldalt behívja, mert úgy járnak majd, mint Karsaival a Csattban.

A nemzetközi reakciókat – érkezzenek bármekkora sztároktól, művészektől, szervezetektől vagy intézményektől, intézd el egy dollárbaloldalazással, brüsszelezéssel, háborúpártisággal.

A reakciókból lazán meglesz a keretezés. Ehhez végig tartsd magad. Kár, hogy a liberális hüllőkeltetőt, a szutykos odúkban meglapuló szektát, a pusztulatot, a tüncikéző megvezetett diákokat, a mételyező közeget, a zaklató egyetemet már ellőtted korábban, újakat kell keresned.

Nem alakulhat ki szimpátia a megtámadott egyetem iránt. Mindent tegyél meg az összefogás ellen. Vigyázz, ne legyél fizikailag durva, kerüld a karhatalmi beavatkozásokat, de a verbális támadásokat erősítsd. Bayer, Bencsik, Jeszi, Huth, Rákay tudják a dolgukat, de az SZFE ügy óta már egy jól fejlett Megafon hadosztály és egy edzett közösségi média trollhadsereg is a rendelkezésedre áll. Mindig tudd, épp melyikőjük kell, ne siesd el a nagyágyúk és az igazi mocsokságok bevetését!

Legyen egy beépített téglád, zsarolj meg néhány véleményformálót, esetleg telepíts Pegazust a hangoskodók telefonjára, ki tudja milyen szervezkedésbe, esetleg egyetemfoglalásba kezdenek, jobb megelőzni a bajt. Rendőröket nyilván nem fogsz ártatlan zenészpalántákra küldeni, de vigyázz, a Covid-lezárások most nem fogják a problémát megoldani.

Vádold őket törvénytelenségekkel, elfogultsággal, bennfenteséggel, zártsággal, és ne adj lehetőséget a védekezésre.

Saját törvénytelen lépéseidet hallgasd agyon, tagadd le, szólj oda a megfelelő igazságszolgáltatási szerveknek az Alkotmánybíróságig, hogy az ügyeket, ha lennének (hiszen mégiscsak “jogállam” vagyunk, vagy mi a szösz) a megfelelő módon kezeljék. A szokásos módon tegyél félre  a pár év múlva garantáltan elveszített személyiségjogi perek költségeire.

 

img-20201017-wa0001.jpg

Ha a FreeSZFE hallgatói viszonoznák a Független Zeneakadémisták számtalan szép szolidaritási akcióját, illegitimezd, Soros-bérencezd le őket.

Ha ezek a szerencsétlen zenészek is eljutnának az Európai Parlament meghallgatására, csak kérdezd meg Vidnyánszkyt hogyan címkézd az ügyüket cirkusznak.

Az új rektor hozzá hasonlóan semmiképp se adja fel jelenlegi egyik állását sem, hiszen tudjuk, hogy egy rektorsághoz nem kell teljes ember. Jaj, és persze, hát egy gyors modellváltást zavarj még le, Mága és Havasi biztosan szívesen beülnének a kuratóriumba. Vagy ők már nem érdekesek a poszt-TAO világban?

Ne zavarjon, hogy a mocskos háborúdban résztvenni képtelen csodálatos oktatók és munkatársak fognak beleroppanni, belehalni a rombolásba, vagy mennek el külföldre. Lazán helyettesítsd őket kisebb kaliberű emberekkel.

Azután ülj tort a romokon.

Véletlenül se készíts két-három évvel később objektív elemzést a pusztítás hatásairól. Csak nyomd a sikerpropagandát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr7218165738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása