Intelligent Citizen

Állítsuk meg Brüsszelt!- mondja a levél

Miért? Megy valahová?-kérdezi másikunk... 1. rész (a 3-ból)

2017. április 06. - Intelligent Citizen

Egyikünk most tollat ragad, és próbál valami nagyon értelmeset írni egy rettentően értelmetlen és bosszantó témáról: a legújabb nemzeti konzultációról. 
Minap másikunk két borítékot lobogtatva jelent meg, az ominózus nemzeti konzultációs kérdőívek voltak benne. Én- avagy egyikünk- úgy bontottam ki, mintha valami nyereményjáték lett volna. Kábé 15 perces 'őrjöngés' (értsd: milyen kérdés ez? ennek semmi értelme.., ez nem is erre a kérdésre válasz, már megint milyen hülyeség ez) után másikunk is hozzájutott a levélhez. Csendes olvasás után a következő javaslattal állt elő: rakjuk a macska alomtálcájába, úgyis szereti a dolgokat elkaparni...

Na, de komolyra, vagy hát félkomolyra fordítva a szót, tegnap este már olvastam egy összefoglalót a Magyar Ügyvéd blogon, ahol egészen jól összefoglalják a kérdések és válaszok valós információit, így ajánlom ezt mindenki figyelmébe.Ezért én most inkább a kérdések újraértelmezésére teszek kísérletet a valós információk alapján és értékelésére a tényszerűségük alapján.

pacsi.jpg

forrás: Magyar Kétfarkú Kutyapárt Facebook

Kérdések sorrendben:

1) Brüsszel veszélyes lépésre készül. A rezsicsökkentés eltörlésére akar kényszeríteni bennünket. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

-hoax, áltény, mondhatni alternatív tény- így ezt a kérdést javítani ebben a formában nem lehet, mivel a valósághoz semmi köze. 

Viszont a véleményem a következő: adott esetben értelmezhető és elfogadható bizonyos piaci szereplők vagy adott esetben piac állami szabályozása, de csak szigorúan abban az esetben, ha az a szabad piaci versenyzést alapjaiban nem befolyásolja. Ebben az esetben a rezsicsökkentés egy durva állami beavatkozás volt egy piacba. El tudom azt fogadni, hogy a közmű szolgáltatók sok esetben monopol helyzetben vannak, hiszen szinte lehetetlen például az áramfogyasztást úgy megoldani, hogy több szolgáltató közül lehessen választani, így mindenképpen monopol helyzet alakul ki. És ez lehetőséget adhat egyéni, monopol árak kialakításához (mondjuk valahogy ez a közbeszerzéseknél a kormánynak nem okoz gondot, de hát ne akarjam már, hogy egy kormány komplett rendszerben gondolkodjon.)DE! mindezt egy olyan stílusban végigvinni, ahogyan ezt nyomták és nyomják, hogy extraprofitról beszélnek, és arról, hogy a közműszolgáltatók a szegény emberek vérén élnek, nekem nem fért bele. Egyrészt az extraprofit kifejezést értelmezni nem tudom. A profit a vállalkozás normális része: kockázat prémium, amiért valaki valamilyen tevékenységbe kezd, valamint a profit arra is való, hogy bizonyos folyamatos fejlesztéseket kelljen belőle finanszírozni. Másrészt, amennyiben túlárazottnak vélték a szolgáltatás, máshogyan is meg lehetett volna oldani... Az viszont, hogy itt is a hangulatot keltették a szolgáltatók ellen, nekem nem jött be :-( 

(Halkan jegyzem meg, hogy a benzinárnál viszont tudtak korrekciós tényezőt betenni, amikor 50 dollár alá esett a brent olaj hordónkénti ára, mert nem jött be belőle elég jövedéki adó...)

2. Az elmúlt időszakban egymást követték a terrortámadások Európába. Ennek ellenére Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális bevándorlókat engedjünk be. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

A magyar jog nem ismeri a bevándorló fogalmát (a korábbi „bevándorolt” kategóriát a „letelepedett” váltotta fel), tehát a szónak jogi jelentése nincs. Hétköznapi értelemben a bevándorló szót olyan migránsokra használjuk, akik már hosszabb ideje tartózkodnak Magyarországon (ehhez gyakran társul a sikeres integráció képzete is). Az esetenként előforduló „illegális bevándorló” kifejezés ezért pontatlan és lehetőleg kerülendő. (Külföldiek Magyarországon)

 - szóval ez már érdekesebb. Helyes kérdés szerintem: Az elmúlt időszakban egymást követték a terrortámadások Európában. Ön szerint mit tegyen Magyarország?

a. Titkosszolgálatok és terrorista elhárítás fejlesztésére és a Szíriai konfliktus megoldására helyezze a hangsúlyt. 

b. Feleslegesen ne költsön pénzt a hangulatkeltésre

- fontos azért megjegyezni, hogy tartottunk erről egy teljesen felesleges és érvénytelen népszavazást, ami 15 milliárd körül állt meg költségvetésben. És 1294 emberről van szó... és nem illegálisokról, hanem menedékkérőkről. Én sem tartom helyesnek az 'engedjünk be mindenkit, aki jön', de ezt az uszítást nem szeretem és nem támogatom. Úgyhogy ez is: hoax, áltény, mondhatni alternatív tény

3. Mára kiderült, hogy a Magyarországra tartó illegális bevándorlókat az embercsempészek mellett bizonyos nemzetközi szervezetek is törvénytelen tevékenységre ösztönzik.  Ön szerint mit tegyen Magyarország

- személy szerint nekem ez a 'kedvencem'. A bújtatott Sorosozás. Hoax, áltény, mondhatni alternatív tény. Ezt már most kijelenthetem. 

- probléma, hogy nem tudom értelmesen átírni, mivel az embercsempészet büntetőjogi kategória, a rendőrség dolga, tegyék, amit tenniük kell az ilyen bűncselekmények esetében. Én kerestem és kutattam azokat a nemzetközi szervezeteket, amik törvénytelen tevékenységre ösztönöznek, de nem találtam. Soros Open Society Foundation nevű szervezete pedig ilyen tevékenységet nem támogat. 

- tudom, hogy Orbán Viktornál Soros György be van akadva, mint a régi bakelit a lemezjátszóba. Mégis ahogyan én látom Soros György a saját életének tapasztalatai alapján nem valami ellen, hanem valami mellett van, jelen esetben a nyílt társadalom mellett, ami tudom, hogy bizonyos vezetőknek nagyon terhes lehet. A jogállamiság, a demokrácia, szólásszabadság kellemetlen tud lenni, ha sok a takargatni valónk...

Mára ennyi, holnap a 3-6. pontban leírt kérdésekkel folytatom. Másikunk pedig még erről majd előadja saját gondolatait is, de csak a jövő héten. (biztos nyom majd valami '70-es évekbeli zenét hozzá)

Zárásképpen egy kis Faithless: Weapon of Mass Distraction (avagy tömegpusztító fegyver). Idéznék is belőle:

Whether long range weapon or suicide bomber
Wicked mind is a weapon of mass destruction (gonosz elme egy tömegpusztító fegyver)
Whether you're soar away Sun or BBC 1
Misinformation is a weapon of mass destruction (dezinformáció egy tömegpusztító fegyver)
You could a Caucasian or a poor Asian
Racism is a weapon of mass destruction (rasszizmus egy tömegpusztító fegyver)
Whether inflation or globalization
Fear is a weapon of mass destruction (félelem egy tömegpusztító fegyver)

Whether Halliburton or Enron or anyone
Greed is a weapon of mass destruction (kapzsiság egy tömegpusztító fegyver)

We need to find courage, overcome
Inaction is a weapon of mass destruction (tétlenség egy tömegpusztító fegyver)

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr8512405065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása