Intelligent Citizen

Ébresztő, emberek, ne legyetek birkák!

O tempora, o mores!

2018. február 12. - Intelligent Citizen

Cicero beszéde, amit Catilina ellen mondott el, sok mindenben a mostani közállapotokra is igaz lehet. Ezért is választottam alcímnek Cicero méltán híres mondását, vagyis "Ó idők, ó erkölcsök!" 

Bár magamat nem tartom egy nagy erkölcscsősznek, és nem igazán szokott foglalkoztatni, ha valaki homokos, vagy csúnyán beszél, vagy mit tudom én, mondjuk swinger partikra jár, mert úgy gondolom, hogy ezzel mindenkinek magának kell elszámolnia.

Amin viszont nem tudok felülemelkedni, és nem tudok szó nélkül elmenni, az egy nemzet erkölcseinek, moráljának a sárba tiprása készakarva, tudatosan, saját önös hatalmi érdekeknek a megtartása végett. Amint egy nemzet lealjasul, ott már nem nagyon lesz visszaút. És amit most látok, nem tölt el örömmel.

Kezdem azzal a masszív és arcátlan propagandával, ami szokás szerint (jaj, de nem esik jól ezt leírni), megy, vagyis Stop Soros. Már annyira unom, hogy azzal kell szembenéznem minden nap, hogy a kormány ordas hazugságokra költi a pénzt, és sajnos ennek van hatása is. A minap éppen egy egészen elegáns boltban jártam- svájci sapkát szerettem volna venni, fehéret-, amikor egy idősebb hölgy azt magyarázta az eladónak a százezres kabátok között válogatva, hogy korábban a turkálóban vásárolt, de mióta megy a migráns válság, nincs jó kabát a turiban. Az eladó kényszeredetten mosolygott, én meg nem tudtam a helyzetet hová tenni. Tényleg arról, hogy a turiban nem lehet kapni jó kabátot, is a migráns jusson az eszünk? Nem túlzás ez?

4.jpg

forrás: www.erdekesvilag.hu

Szóval itt vagyunk megijesztve, rémisztgetve, hogy úh, jaj, jönnek a migránsok. Személy szerint jobban aggódom az egészségem miatt, és azért, hogy még véletlenül se kerüljek a Honvéd kórház sürgősségi osztályára, mint hogy egy migránssal találkozzam. 

Aztán úgy, ahogyan kell teljesen lezüllesztették az újságírást. Az Origo nevű "hírportál" jobban hasonlít egy fake-news blogra, mint egy valódi hírportálra, a Tények című "hírműsor" meg egy legalsó szintű bulvárlap tévés feldolgozására. Az, amit utóbbi napokban Juhász Péterrel műveltek, előtte pedig Vona Gáborral vagy éppen Gyurcsánnyal, ahhoz azért igen komoly gyomor kell. Az biztos, hogy Szalai-Kökény Viviennek gerince az nincs, de bőre olyan vastag, mint egy rinocérosznak. 

De sorolom tovább, mert van még mit a kedves kormányunk fejére olvasni: például itt a szipi-szuper Elios műsor. Ki mikor hogyan volt tulajdonosa a cégnek. 2018-ban már az elmúlt 8 év elég nehezen játszik, de azért mindig bepróbálkoznak Bajnaival, mint itt is (én személy szerint nem is igazán értettem, hogy ő hogyan került a képbe), aztán persze a kegyvesztett Simicska, csak ott meg kilóg a lóláb, mert hát akkor igencsak egy csónakban eveztek. Ha Simicska volt az üzletben, és az OLAF szerint szervezett bűnözésre utal a módszer, akkor csak benne voltak ők is... De hát még ez sem igaz, mert akkor dokumentálhatóan a főnök veje volt a rendszer feje. Értem én, hogy ciki, meg most nem akarjuk olyan gyorsan kiadni a jelentést, mint a 4-es metró ügyében, amikor Csepreghy büszkén hurcolta a terembe a szépen fűzött jelentést, hogy mindenkinek meglegyen. Most éppen az Európai Bizottság véleményére várunk, akit korábban még megállítani szándékoztunk. 

Persze alaptétel a bandánál, hogy "én offshore-om nem offshore, te offshore-od offshore." És az is, hogy ha eleget ismételjük a hazugságot, abból tény lesz. Hála istennek azért nem lesz tény. 

Mindennek ellenére, a közvélemény-kutatások alapján még mindig vannak olyanok, akik ezt a rendszert támogatják. Akik nyugodt szívvel támogatják az oktatás minőségének leépítését, hogy a multinacionális cégeknek legyen sok kétkezi munkás, az egészségügy fizetőssé tételét, mivel jelenleg ha nem fizetsz, minőségi ellátást nem kapsz. Arról nem is beszélek, hogy támogatnak egy olyan fenntarthatatlan gazdasági rendszert, ami jobban hasonlít a középkori hűbéri rendszerhez, mint a kapitalizmushoz. De erről már írtam

Szóval, Fidesz szavazók, és azok, akik még nem döntöttek, jól gondoljátok meg, hogy mire szavaztok! Mert a felelősség nagy, és ne legyünk már birkák, hogy ilyen egyszerű félelemkeltéssel és ostobaságokkal el tudják venni a józan eszünket. 

letoltes.jpg

forrás:www.30per40.blog.hu

Végére a Fidesz hitvallása A hét mesterlövész című filmből (így hagyjátok magatokat megnyírni): 

Ha Isten nem akarta volna, hogy megnyírjuk őket, nem csinált volna belőlük birkát

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr1313657902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása