Intelligent Citizen

Akinek nincs semmije...

Fidesz megértése

2017. június 12. - Intelligent Citizen

Nekem a hét hőse a csanádpalotai asszony, aki a korteskedő Lázárt csöppet zavarba hozta. Gondolom Lázár úr legközelebb csak olyan rendezvényen fog részt venni, ahol pontosan kiválogatják, hogy kik vegyenek részt, nehogy még egyszer ilyen kellemetlen helyzetbe kerüljön.

Számomra ez az eset nem is azért érdekes, hogy pontosan idézte-e a hölgy a fent említett urat, vagy hogy aztán az úr zavarában mit mondott, hanem azért, mert segít megérteni a Fidesz pszichéjét.

Vegyük Lázár úr állítását kiinduló pontnak, vagyis: Akinek nincs semmije, az annyit is ér.

 “Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen. Abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni. Az ember gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér, én azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János, 2011.08.03- Hódmezővásárhely közgyűlése

Megfordítva: akinek van valamije, az annyit ér, amennyije van. Ha ezt végiggondoljuk, akkor egyből érthető, hogy mi a probléma Soros Györggyel: neki elég sokja van, vagyis ő sokat ér. Többet, mint a Fidesz összesen. Ez persze elég frusztrálóan hathat a fiúknak, gondolom ezért is maximalizálják a kivehető összegeket az elérhető forrásokból.

 186077_640_gyalogkakukk4.jpg

Forrás:est.hu

Mehetünk tovább is, mennyire lehet zavaró mondjuk Lázárnak, aki valójában akár Csák Máté reinkarnációja is lehetne, Mészáros Lőrinc, aki pedig az aranyember újraszületve, mert hát ez alapján ő egy év alatt megötszörözött vagyonával még többet ér. 

És ha még tovább megyünk, akkor elérünk a "dolgozó kisember" szintjére, akinek meg aztán tényleg állati zavaró, hogy mennyit keres Soros, Mészáros, Lázár és még ki tudja, hogy ki. Így válhat az egész társadalom egy gondolat foglyává a vezetők által. Bár Lázár szerint a munkát nem kell szégyellni, és kockáról kockára kell felépíteni a dolgokat. A kérdés itt igazán a kocka mérete...

Persze teljesen világos, hogy a hölgy Soros ügynök volt, mert hát normális ember -szerintük biztosan- pénz nélkül ilyet nem fog mondani. Vagy csak szimplán elege van abból, hogy politikusok megmondják neki, hogy mit tegyen, vagy hogyan cselekedjen.

Szóval nekem a hölgy egy hős, kiállt, odamondta, nem zavarta semmi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr212586739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása