Intelligent Citizen

Soros a FIDESZ piréze

2018. január 18. - Intelligent Citizen

Kik a pirézek? 2006-ban a Tárki munkatársai által kitalált nép, akikkel az idegenellenességet mérték az országban. Elég érdekes adatok jöttek ki: a válaszadók 59% szerint a pirézeket nem kellene beengedni az országba, ez később, 2007 februárjában 68%-ra nőtt. 

Tudom, hogy ez több, mint 10 éve volt, de láthatóan a helyzet most sem jó. És tegnap a Stop Soros kampánnyal sikerült olyan mélységbe merülni megint, amire azért korábban nem fogadtam volna. Személy szerint azt látom, hogy Fidesz, mint egy kutya, ráugrott a gumicsontra (ami még a fogkövet se szedi le), és rágja, rágja, rágja. Ha kell, ha nem. 
Szó sincs az egészben Sorosról, sőt, Pinyő szerint még nem is támogat ilyen tevékenységet (tényleg, miért is támogatna illegális bevándorlást), de azért legyen ő is ott, legyen az ő neve is ott, legyen ő is piréz. 

Elolvasva az egész javaslatot egyszerűen nem tudok attól a képtől szabadulni, hogy a propaganda minisztérium legmélyebb bugyrában egy ötletelésen mindenféle őrült ötletet dobnak fel a táblára, mindenkinek ami éppen az eszébe jut, majd azt összeállítják egy tervezetbe. 

Azon kívül, hogy megint adatbázist készítenek (tényleg, állandóan listáznak, mintha általában ezeket az adatokat ne lehetne megtalálni), annak a szervezetnek, amelyik több pénzt kap külföldről, mint Magyarországról, magyar állampolgároktól, a külföldről kapott támogatásának 25 százalékát lesz köteles illetékként befizetni!!! Erre mondta tegnap Kuncze az Egyenes Beszédben, hogy ha pénzre van szükségük, miért nem kérnek Sorostól?? Jogos a kérdés.
Azért egy pillanatra gondoljuk végig: általában honnan van forrása Magyarországon a civileknek? 1) magánemberektől/cégektől 2) kormányzattól 3) külföldi szervezetektől. Ezek közül a magánemberek/cégek jellemzően nem adnak annyi támogatást, mint a kormányzat vagy külföldi szervezetek, így szinte minden civil szervezet kap külföldről forrást (ne feledjük el, hogy az EU-s pénz is külföldi, vagy egy egyszerű külföldi alapítvány pályázatán nyert összeg is az, még ha az nem is Sorostól jön. Bár az is igaz, hogy ami kintről jön, az valahogy mindig Sorostól jön a kommunikáció szerint, mert ha az EU-tól, akkor azt Soros irányítja, ha mástól, akkor biztosan csak tőle jöhet- ezért is piréz Soros), hiszen csak magyar forrásból nehezen tudná a céljait teljesíteni. Különösen ha nem szegény gyerekeket vagy kutyákat segítenek, hanem mondjuk a demokratikus gondolkodásra nevelést, vagy közösségi színházat visznek, ne adj' Isten roma fiatalokat segítenek. Most a kormányzat csak olyan programra ad, ami neki megéri- szó szerint: foci, CÖF stb. 

Tegnap még ott volt az Origo információ (egy új szerző az origon :-)): információjuk szerint nincs Sorosnak magyar útlevele, így nem tudja igazolni, hogy magyar állampolgár, tehát kitiltható. Hát ha csak útlevéllel lehetne igazolni a magyar állampolgárságot, akkor én sem lennék az... Na, de a cikk tovább is megy: 

A kitiltása nemzetközi repülőterek és hajóállomások nyolc kilométeres körzetére is vonatkozik, vagyis Budapest nagy része beleesik, tehát nem tud bejönni Budapestre, így a Soros-aktivista magyar állampolgárok mozgása komplikálódik, nem tudnak vele rendesen találkozni.

Tehát az Origo szerint egy nagy szervezet csak akkor működhet, ha az alapító, az alapítói jogokat gyakorló személyesen jelenik meg valahol. Tényleg ennyire korlátoltak vagytok, kedves Origo??

Ebből az is teljesen világos, hogy az Orbáni vezetés csak a pénzben tud gondolkodni. Amikor 2010-ben a vörösiszap katasztrófakor Soros megjelent egy 1 milliós dolláros csekkel, akkor szerettük. Amikor a bevándorlók 300 rugóért vesznek államkötvényt, ami igaz, hogy rajtuk (mármint a bevándorlókon) és a közvetítőkön kívül senkinek nem éri meg, akkor ők szinte semmi ellenőrzés nélkül jöhetnek. Akinek van pénze, az jó ember, az jöjjön. 

A pénzközpontúságot az is alátámasztja, hogy amikor valaki tud kérdezni arról, mi van az egészségüggyel, az orvosok elvándorlásával, az oktatással, esetleg a nagy lieblinggel a focival, mindig az a szöveg, hogy a ballib kormányok nem adtak pénzt, tönkretették stb, de a FIDESZ!!! na, az aztán bérfejlesztést adott, több pénzt adott, stb. Csak a probléma az, hogy nem látom, hogy hol az eredmény. Tegyük félre az egészségügyet és az oktatást, ami adott esetben tényleg bonyolult kérdés, nézzük a legegyszerűbb dolgot: mi van a focival? Beletoltatok milliárdokat, több stadion van, mint új MR készülék az országban, és mi az eredmény? Ahogy Hofi mondta: egy nagy lófilé.... 

Forrás: youtube

És akkor itt van még hódmezővásárhelyi pap, aki szerint azért kell a Fideszre szavazni, mert ott a számlán a pénz az új templomra... És minek? Így ki fog oda járni?

Jó lenne már felismerni, kedves Fidesz, hogy úgy viselkedtek, mint a szegény ember, aki megnyerte a lottó ötöst: szórja a pénzt ész nélkül, kedvenc hobbijainak hódol, vagy olyan dolgokat tesz, amiket korábban nem tehetett meg, de a pénze végül elszáll, eredmény zéró, és szegényebb lesz, mint volt. 
Engem elszomorít ez a magatartás, és az is, hogy vannak olyanok, akiknek ez teljesen belefér.

De senkinek ne legyen az a homályos képzete, hogy a végén nem mi fizetjük a számlát, mert már most is ez van. És nem Sorostól kell félni, ő szinte zéró kockázatot jelent ránk, magánemberekre nézve, ellenben az Orbán-kormánnyal.

A végére zárásnak egy kis szösszenet a tegnapi legnagyobb agyrémből: Kerényi Gizella-tábora. A cikket róla itt olvashatjátok. Csak a kedvenc részemet emelném ki:

  • A gyerekek karénekeket és színpadi jeleneteket tanulnak, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik előtt.
  • „Angyalként ezt éneklik majd. Született világ megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.”

 

Hát a láda fos már megvan...

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr3713551439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása