Intelligent Citizen

Orbán, a tisztánlátó

És Fidesz a horoszkóp-kommunikátor

2017. június 19. - Intelligent Citizen

Hetek óta próbálom megérteni, hogy bizonyos dolgok miért történnek úgy, ahogyan. Engem személy szerint zavar, ha nem látom a rendszert, a logikát, nem értem, hogy miért tesznek emberek dolgokat. Ilyenkor napokig nagyon kellemetlenül érzem magam, nem találom a helyem, vizsgálgatom a saját gondolataimat, hogy talán nálam van a hiba, nekem kellene jobban koncentrálnom, többet olvasnom stb.

Aztán jön egy pont, egy info, ami átsegít a holtponton, és kezdem érteni és átlátni a másik oldal véleményét, motivációját, vagy legalábbis sejtem, hogy mit miért próbálnak így vagy úgy csinálni.

Ilyen sokszor a kormánypropaganda is. Sokáig nem tudtam megfogni, hogy mire is emlékeztet. Aztán jött egy pillanat, amikor beütött: ja, hát persze a horoszkópok! Horoszkópok, amiket az ember a női magazinok, Kiskegyed, Nők Lapja vagy a Popcorn meg ilyen magazinok oldalain olvashat.

Ha jobban megnézi az emberek ezeket a horoszkópokat, látja, hogy kábé a semmiről szólnak. Olyan egyszerűen megfoghatatlan mondatokkal van tele, mint hogy „ környezetedben mindenki a nyaralását tervezi…” (ja, hát végül is jön a nyár, mi mást is csinálnánk..), vagy a másik ilyen mondat: „hidd el, hogy ami veled történik, az igaz, és mérd fel annak jó és rossz oldalát is, majd vond a konzekvenciákat.” Hát valami ilyen a Fidesz kommunikációja is, annyi csavarral, hogy a provokáció, Soros, és migráns szavak különböző mértékben, de nagy valószínűséggel egymás után felmerülnek. Pl. Rétvári az uzsoráról.

Ebbe bele is illik a miniszterelnök, aki szereti magát valami prófétaként, tisztánlátóként láttatni. (Gondolom mindenkinek volt szerencséje valamelyik kereskedelmi tévén az ezo tv rendszerbe belefutni, ott lehet ilyen tisztánlátókkal találkozni). Tisztánlátó, mert nem lehet félrevezetni, amikor mindenkit sikerül szerinte behálóznia az éppen soros (!!) ellenségnek (Soros, szabadkőművesek ki tudja még ki), ő mégis átlát a szitán.  Sőt, amit mond, azt mindenki félreértelmezi, mert ő nem azt mondja, amit értenek, hanem amit nem értenek (lásd CEU mizéria).

6_inci_1.jpg

copyright: Tindigo

Teljesen világos volt a tavalyi évben, hogy magát prófétaként pozicionálta, és a körülmények még igazolták is: előre látta a demokráciák összeomlását. Ezt támasztotta alá a Brexit és Trump győzelme is, erre felbuzdulva meg is adta erre az évre a próféciáját: 2017 a lázadás éve. Aztán itt meg is szakadt a képesség, mert Trump óta valahogyan a demokráciák folyamatosan nyertek (Ausztria, Hollandia, Franciaország), és valahogy sehogyan sem jön össze a lázadás sem, hacsak nem úgy, hogy ellene folyamatosan tüntetnek. No, de hát biztos is, hogy mi értjük félre, mert ő nem azt mondta…

A valóság mindezzel szemben az, hogy Orbán az az óvodás kisgyerek, aki azért szeret a nagynénivel lenni, mert ő nem akarja folyamatosan megmondani, hogy mit lehet és mit nem (mert ugye a nagynéni dolga nem a gyerek nevelése), ehet annyi cukrot amennyi belefér. Ellenben otthon szabályok vannak, anya-apa azon van, hogy a gyerek későbbi élete minél jobb legyen, hogy tudja kezelni a szabályokat, ezért is mindig szólnak, ha rendetlenség van, ha nincs kész a házi, és ha vacsora előtt egy csomag haribo valahogy eltűnt a bendőben.

Ehhez járul még az a bullshit, hogy Magyarország a saját lábán meg tud állni. (Nekem ez az év vicce volt). Ja és a heti kedvencem: normális a beázás annál az épületnél, aminél az építkezés már akkor elkezdődött, amikor még az épület a tervezőasztalon sem volt. Ezt már tanítani kellene, komolyan mondom.

Van egy tuti sorvezetőm, ami segíthet mindenkinek a mostani helyzetben eligazodni:

Ha valamiről teljesen biztos lehetsz, hogy az ellenkezője igaz, az az, amiről Orbán Viktor meg van győződve. Ez kábé olyan, mint amikor annak idején Arafat a szavát adta… 

[Vagy mondhatnánk úgy is, hogy ’ha én dobálok, akkor meghalsz, ebből is látszik, hogy nem én dobáltam.’]

2018-as költségvetés a munkából élők költségvetése…

És emlékeztetnék az andorrai bakira is, amikor a királyi tévé a meccs után adta le Orbánnal a riportot, amiben arról értekezik, hogy „a magyar fociban azért mennek jobban a dolgok, mert vannak akadémiák.”

Miniszterelnökünknél normális a gépházzaj, ami szerinte minden megszavazott törvénynél, elindított akciónál van. Csakhogy a szerinte normális gépházzajt ki lehetne küszöbölni, mondjuk szakértelemmel, hatástanulmányokkal, és józan ésszel. Persze az is meglehet, hogy ő szereti ezt a fajta zajt, mert ettől érzi úgy, hogy dolgozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://incitizen.blog.hu/api/trackback/id/tr5212605489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása